Crea bij Kim

Creatief bezig zijn.
Dansen, Knutselen, Kinderfeestjes, Workshops.
(Bijna) alles kan bij Kim!

Recensie: Shiny Broken Pieces

Waar kennen we de auteurs van?
De auteurs ken ik van deel 1, Tiny Pretty Things. Ik had van beide namen nog niet eerder gehoord.

Titelverklaring.
Het boek heet: Shony Broken Pieces. Dit wijst op spiegels die kapot gaan, ballerina's die prachtig zijn, maar vaak wel 'schade' hebben opgelopen tijdens hun balletcarrière.

Korte samenvatting (pas op, spoilers van deel 1)
In het boek volg je drie verschillende ballerina's. Bette, die is vorig jaar van school getrapt, nadat ze beschuldigd werd, van het verwonden (voor een auto gooien), van een medestudent. Gigi, is vorig jaar voor een auto gegooid, moet nu flink herstellen. Ze was het lievelingetje van de school, maar haar kwaliteit van dansen is niet meer wat het was. June, heeft anorexia of boulimia en weegt dus veel te weinig. Haar struggle om aan de top te komen volg je ook.

Schrijfstijl / Leestempo
Waar ik in deel één heel veel moeite had met de personages uit elkaar houden en het verhaal volgen. Ging dat nu een stuk beter, de schrijfstijl is niet veranderd, maar omdat je iedereen al 'kent', was dit boek een zachte landing. Ik had het boek dan ook redelijk vlot uit.

Hoe blijft het boek boeien?
Deel 1 is duidelijk meer een opbouwend boek dan deel 2. Deel 2 gaat lekker verder en je wilt zien hoe alle meiden omgaan met hun problemen en of ze dit kunnen oplossen. Is Bette onschuldig of niet? Komt Gigi weer aan de top? Krijgt June haar ziekte onder controle en kiest ze voor de liefde of voor de dans?

Aanrader voor:
Mensen die houden van intrige, roddelen, gemene bitches en ballet.

Mijn mening
Op goodreads heb ik het boek 4 sterren gegeven. Ik vind het boek leuker dan deel 1 en het las ook beter weg. Het is bijzonder om op deze manier een kijkje te krijgen in de balletwereld. Ik weet niet of iedereen echt zo bitchy is, maar de setting eromheen is leuk om eens te ervaren.
Benieuwd naar mijn recensie van deel 1: klik hier.