Crea bij Kim

Creatief bezig zijn.
Dansen, Knutselen, Kinderfeestjes, Workshops.
(Bijna) alles kan bij Kim!

Boekrecensie: Heir of Fire

Waar kennen we de auteur van?
Sarah J. Maas is geen onbekende in de fantasiewereld. Naast deze serie is ze bekend van de A Court of… serie en het boek Crescent City.

Titelverklaring
Het boek gaat over Celaena, oftewel Aelin. Ze is één van de laatste afstammelingen van haar familie en is een Fae. Hierdoor blijkt ze over verschillende krachten te bezitten, de belangrijkste vuur.

In het kort
Celaena is in het vorige deel weggestuurd door de wacht van het paleis, haar geliefde, om haar in veiligheid te brengen. Ze gaat hier naar haar tante toe, omdat ze allerlei vragen heeft. Voordat ze naar een bepaalde stad mag, moet ze zichzelf eerst bewijzen en gaat ze trainen met haar krachten. Je volgt daarnaast ook de verhaallijn in het kasteel van prins Dorian en de wachter Chaol. En het verhaal van de heksen (Manon) en hoe ze bepaalde dieren kiezen, trainen enzovoort.

Schrijfstijl / leestempo
Jemig, wat een dik boek! Net als het vorige boek duurde het HEEL erg lang voordat er een beetje actie in kwam. Ik las het boek in het Engels en dan duurt het altijd langer, want in het Engels lees ik langzamer. De wisselende hoofdstukken tussen de drie locaties vond ik erg vervelend en vooral de stukken over Manon konden mij niet echt boeien.

Hoe blijft het boeien
Tsjah, voor mij niet echt. Er zat weinig vaart in het verhaal. Je wilt bepaalde zaken weten en daarom las ik door, maar ik heb echt maanden over het boek gedaan en dat is vaak geen goed teken. Iedereen zegt dat het beter wordt, dus ik ben benieuwd.

Aanrader voor
Mensen die houden van fantasy, een goed gevecht, wat intrige en niet bang zijn voor veel opbouw en weinig actie.

Mijn mening
Ik geef het boek drie sterren, vooral door de hoofdstukken van Manon en het trage verhaal. Ik geef niet op en zal binnenkort ook starten in het volgende boek, maar deze serie heeft mij nog niet volledig gepakt.