Crea bij Kim

Creatief bezig zijn.
Dansen, Knutselen, Kinderfeestjes, Workshops.
(Bijna) alles kan bij Kim!

Boekrecensie: How the King Of Elfhame learned to hate stories

Waar kennen we de auteur van?
Holly Black kennen we van de eerste drie delen van de Folk in the Air serie. Daarnaast heeft ze meerdere fantasieboeken geschreven en is ze in die wereld ook geen onbekende. Haar naam kende ik al, deze serie was het eerste wat ik van haar las.

Titelverklaring (spoilers voor de andere boeken!)
In de ‘gewone’ serie is het duidelijk dat Cardan, the uiteindelijke king of Elfhame, een hekel heeft aan verhalen. In dit boek volg je zijn verhaal een stukje. Sommige dingen overlappen, maar andere niet en je leert dus waarom hij een hekel heeft aan verhalen.

In het kort
In dit boek, een prachtig geïllustreerde editie, krijg je een kijkje in Cardan zijn hoofd. Je ziet een stukje uit zijn vroege jeugd, maar daarnaast overlappen er een paar verhalen met de verhalen van Jude. Je gaat zelfs een stukje de ‘toekomst’ in, om te zien hoe het met hun verder gaat.

Schrijfstijl / leestempo
In het begin dacht ik dat het meer het gevoel van sprookjes zou geven. Holly Black heeft, behalve het oogpunt, verder dezelfde stijl gehouden als in de boeken en daarom voelt het niet heel bijzonder tijdens het lezen. Het boek is niet dik, de letters zijn groot en daarom las het wel makkelijk weg.

Hoe blijft het boeien
Niet, het zijn allemaal losse verhalen. Als je de Folk in the Air boeken niet hebt gelezen, dan is er absoluut niks aan dit boek. Ik vond het nu al niet heel erg bijzonder, maar over de 173 pagina’s kon ik mij wel heen zetten.

Aanrader voor
Mensen die graag hun collectie compleet hebben, dat is vooral de reden dat ik het boek heb gekocht. Daarnaast ziet het boek er prachtig uit en zijn de illustraties erg mooi, dus ben je daar dol op, dan is het ook het aanschaffen waard.

Mijn mening
Ik heb het boek vier sterren gegeven, dit vooral door hoe goed het eruitziet. Het hele boek en de verhalen gaven mij een gevoel van geldklopperij. De serie is succesvol, laten we er nog meer geld aan verdienen.